Ταυτόχρονη τοποθεσία: Ταυτόχρονη χρήση 2 συσκευών στον ίδιο χώρο
Η λειτουργία ταυτόχρονης τοποθεσίας στο Meta Quest επιτρέπει σε δύο ή περισσότερους χρήστες να μοιράζονται έναν εικονικό χώρο ή μια τοπική εμπειρία για πολλούς παίκτες ενώ βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, χρησιμοποιώντας ο καθένας τη δική του συσκευή.
Η λειτουργία ταυτόχρονης τοποθεσίας επιτρέπει την κοινή χρήση χωρικών σημείων αγκύρωσης με άλλους συμμετέχοντες, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι τα εικονικά αντικείμενα, το περιεχόμενο του παιχνιδιού και τα άβαταρ θα είναι σωστά προσανατολισμένα για όλα τα άτομα που βρίσκονται στον κοινό πραγματικό χώρο. Οι αλλαγές στην κατάσταση του εικονικού κόσμου (π.χ. μετακίνηση ενός εικονικού αντικειμένου σε άλλο σημείο) αντικατοπτρίζονται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα άτομα που συμμετέχουν στην εμπειρία ταυτόχρονης τοποθεσίας.
Έναρξη χρήσης των βελτιωμένων χωρικών υπηρεσιών
Θα πρέπει να έχουν ενεργοποιηθεί οι βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες σε όλες τις συσκευές που συμμετέχουν σε εμπειρίες ταυτόχρονης τοποθεσίας. Κατά πάσα πιθανότητα, θα σας έχει ζητηθεί ήδη να ενεργοποιήσετε τις βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες κατά τη συνήθη χρήση της συσκευής.
Για να ελέγξετε αν έχουν ενεργοποιηθεί οι βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες:
- Πατήστε
το Κουμπί Meta /
το Κουμπί Oculus στο δεξί χειριστήριο Touch ή στο χειριστήριο Touch Pro για να ανοίξετε το μενού γενικών ρυθμίσεων.
- Επιλέξτε το ρολόι στην αριστερή πλευρά του μενού γενικών ρυθμίσεων για να ανοίξετε τις Γρήγορες ρυθμίσεις.
- Επιλέξτε
Ρυθμίσεις πάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε
Απόρρητο και ασφάλεια.
- Επιλέξτε "Δικαιώματα συσκευής" και παρατηρήστε το ρυθμιστικό δίπλα στην ένδειξη Βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες.
- Σημειώστε ότι θα πρέπει επίσης να έχετε δώσει στην εφαρμογή άδεια πρόσβασης στα χωρικά δεδομένα. Για να το ελέγξετε αυτό, ανατρέξτε στα Δικαιώματα εφαρμογής.
- Αν είναι απαραίτητο, επιλέξτε το ρυθμιστικό για να ενεργοποιήσετε τις βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες. Είστε σχεδόν έτοιμοι να αρχίσετε να απολαμβάνετε εμπειρίες ταυτόχρονης τοποθεσίας.
Από εδώ, μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα χωρικά δεδομένα που αφορούν τις βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες ή να εκκαθαρίσετε το ιστορικό του φυσικού σας χώρου. Μάθετε περισσότερα για τις βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες.
Ταυτόχρονη τοποθεσία με πολλές άδειες χρήσης εφαρμογής
Αν έχουν και οι δύο συμμετέχοντες αντίγραφο της εφαρμογής ή του παιχνιδιού που θέλουν να χρησιμοποιήσουν από κοινού:
- Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορέσουν ο καθένας τη συσκευή του.
- Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ελέγξουν ότι έχουν συνδεθεί στον λογαριασμό τους, έχουν στην κατοχή τους το σχετικό παιχνίδι ή τη σχετική εφαρμογή και έχουν εγκαταστήσει αυτό το παιχνίδι ή την εφαρμογή στη βιβλιοθήκη τους.
- Συνήθως, ο ένας από τους παίκτες θα πρέπει να εκτελέσει τη Διαμόρφωση χώρου, προκειμένου να σαρώσει το δωμάτιο στο οποίο θα παίξουν. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις, επιλέξτε Περιβάλλον και έπειτα επιλέξτε Διαμόρφωση χώρου. Μπορεί, επίσης, να σας ζητηθεί να εκτελέσετε τη Διαμόρφωση χώρου από την εφαρμογή.
- Αφού σαρώσετε το δωμάτιο και ενεργοποιήσετε τις βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες (βλ. παραπάνω), ανοίξτε την εφαρμογή ή το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε όλοι μαζί.
- Αν σας ζητηθεί να εκχωρήσετε στην εφαρμογή πρόσβαση στα χωρικά δεδομένα, επιλέξτε Να επιτρέπεται. Θα πρέπει, επίσης, να έχετε εκχωρήσει στην εφαρμογή δικαίωμα πρόσβασης στα χωρικά δεδομένα. Για να το ελέγξετε αυτό, ανατρέξτε στα Δικαιώματα εφαρμογής.
Είστε πλέον έτοιμοι να εκκινήσετε μια εμπειρία ταυτόχρονης τοποθεσίας. Τα βήματα για να το κάνετε αυτό διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή ή το παιχνίδι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να προσθέσετε τον δεύτερο συμμετέχοντα ως φίλο και έπειτα να τον προσκαλέσετε σε έναν χώρο αναμονής. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να σας ζητηθεί να κοινοποιήσετε έναν κωδικό δωματίου.
Ταυτόχρονη τοποθεσία με μία άδεια χρήσης εφαρμογής
Αν μόνο ένας από τους συμμετέχοντες έχει αντίγραφο της εφαρμογής ή του παιχνιδιού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από κοινού, υπάρχουν μερικά επιπλέον βήματα.
- Ο συμμετέχων που έχει το παιχνίδι ή την εφαρμογή θα πρέπει να οριστεί ως ο βασικός χρήστης και στις δύο συσκευές. Ο βασικός χρήστης είναι ο χρήστης που συνδέεται κατά την πρώτη διαμόρφωση της συσκευής. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε μία ή περισσότερες συσκευές, προκειμένου να οριστεί σωστά ο βασικός χρήστης.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το προφίλ του δεύτερου συμμετέχοντος ως πρόσθετο/δευτερεύον προφίλ σε μία από τις συσκευές:
- Πατήστε
το Κουμπί Meta /
το Κουμπί Oculus στο δεξί χειριστήριο Touch ή στο χειριστήριο Touch Pro για να ανοίξετε το μενού γενικών ρυθμίσεων.
- Επιλέξτε το ρολόι στην αριστερή πλευρά του μενού γενικών ρυθμίσεων για να ανοίξετε τις Γρήγορες ρυθμίσεις.
- Επιλέξτε
Ρυθμίσεις πάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προφίλ.
- Εισαγάγετε τη διεύθυνση email για το προφίλ που θέλετε να προσθέσετε και έπειτα επιλέξτε Αποστολή συνδέσμου.
- Υπενθυμίζουμε ότι το βασικό προφίλ και στις δύο συσκευές θα πρέπει να είναι το προφίλ του ατόμου που έχει στην κατοχή του το παιχνίδι ή την εφαρμογή.
-
Στη συσκευή με το δευτερεύον προφίλ, ενεργοποιήστε την κοινή χρήση εφαρμογών χρησιμοποιώντας το βασικό προφίλ. Με αυτόν τον τρόπο, το δευτερεύον προφίλ θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα παιχνίδια και στις εφαρμογές που έχουν αγοραστεί από το βασικό προφίλ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει το παιχνίδι ή την εφαρμογή στη συσκευή.
- Σημείωση: Η κοινή χρήση εφαρμογών δεν υποστηρίζεται από όλα τα παιχνίδια και όλες τις εφαρμογές.
-
Χωρίς να βγάλετε τη συσκευή:
- Ελέγξτε ότι ο ένας συμμετέχων χρησιμοποιεί το βασικό προφίλ και ο άλλος το δευτερεύον.
- Ελέγξτε ότι το παιχνίδι ή η εφαρμογή υπάρχει στις βιβλιοθήκες και των δύο συμμετεχόντων. Αν δεν υπάρχει, ελέγξτε αν οι προγραμματιστές της εφαρμογής επιτρέπουν την κοινή χρήση.
- Συνήθως, ο ένας από τους παίκτες θα πρέπει να εκτελέσει τη Διαμόρφωση χώρου, προκειμένου να σαρώσει το δωμάτιο στο οποίο θα παίξουν. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις, επιλέξτε Περιβάλλον και έπειτα επιλέξτε Διαμόρφωση χώρου. Μπορεί, επίσης, να σας ζητηθεί να εκτελέσετε τη Διαμόρφωση χώρου από την εφαρμογή.
- Αφού σαρώσετε το δωμάτιο και με τις δύο συσκευές και ενεργοποιήσετε τις βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες (βλ. παραπάνω), ανοίξτε το παιχνίδι ή την εφαρμογή που θέλετε να παίξετε μαζί.
- Αν σας ζητηθεί να εκχωρήσετε στην εφαρμογή πρόσβαση στα χωρικά δεδομένα, επιλέξτε Να επιτρέπεται.
Είστε πλέον έτοιμοι να εκκινήσετε μια εμπειρία ταυτόχρονης τοποθεσίας. Τα βήματα για να το κάνετε αυτό διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή ή το παιχνίδι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να προσθέσετε τον δεύτερο συμμετέχοντα ως φίλο και έπειτα να τον προσκαλέσετε σε έναν χώρο αναμονής. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να σας ζητηθεί να κοινοποιήσετε έναν κωδικό δωματίου.
Ταυτόχρονη τοποθεσία με 3 ή περισσότερους χρήστες
Αν θέλετε να διαμορφώσετε 3 ή περισσότερες συσκευές, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για κάθε νέο συμμετέχοντα, ανάλογα με το αν έχει ή όχι αντίγραφο του σχετικού λογισμικού.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή ή το παιχνίδι. Υπενθυμίζουμε ότι, όταν υπάρχουν περισσότεροι παίκτες, μπορεί να απαιτείται και μεγαλύτερος χώρος παιχνιδιού.
Αντιμετώπιση προβλημάτων
Αν ενεργοποιήσατε μόλις τις βελτιωμένες χωρικές υπηρεσίες για πρώτη φορά και αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κοινοποίηση χωρικών δεδομένων σε μια εφαρμογή ή σε ένα παιχνίδι, η επανεκκίνηση της συσκευής μπορεί να λύσει το πρόβλημα.