W jaki sposób wykorzystujemy informacje na Twoich kontach należących do jednego Centrum kont?
Zaktualizowano:11 tygodni temu
Zebranie kont w tym samym Centrum kont ułatwia zarządzanie ustawieniami, logowanie się i przełączanie między profilami. Łączymy informacje z kont w tym samym Centrum kont w różnych produktach firm Meta. Oto do czego je wykorzystujemy:
- Jeśli wyświetlamy Ci reklamy, np. w Relacjach i Reels, będziemy je personalizować dla Ciebie i innych osób oraz mierzyć ich skuteczność. Oznacza to, że możemy:
- Wyświetlać Ci bardziej trafne reklamy na podstawie informacji profilowych i aktywności na kontach.
- Będziemy personalizować treści i sugestie dla Ciebie i innych osób. Oznacza to, że wykonujemy następujące czynności:
- Polecać Ci interesujące rolki na Facebooku lub Instagramie.
- Ułatwiać organizacjom analizowanie, w jaki sposób odbiorcy wchodzą w interakcje z ich postami, filmami i innymi treściami.
- Będziemy udoskonalać nasze produkty i oferować opcjonalne działania obejmujące te produkty. Oznacza to, że możesz:
- Uczestniczyć w ankietach i innych badaniach dotyczących tego, co Ci się podoba w naszych produktach.
- Tworzyć efekty AR do wykorzystania na swoich kontach w różnych produktach.
- Tworzyć zbiórki pieniędzy na Facebooku i Instagramie.
- Będziemy dostosowywać niektóre informacje o koncie i ustawienia, aby były zgodne na wszystkich Twoich kontach, czym możesz zarządzać w dowolnym momencie. Oznacza to, że wykonujemy następujące czynności:
- Jeśli dodasz nowe konto, które ma inną datę urodzenia niż pozostałe konta w Centrum kont, możemy poprosić Cię o wybranie dokładnej daty urodzenia, zanim będzie można dodać nowe konto.
- Zapewnimy Ci kontrolę nad połączonymi funkcjami, takimi jak udostępnianie na różnych profilach. Oznacza to, że możesz:
- Udostępniać swoje posty na kontach na Facebooku i Instagramie.
- Obserwować znajome osoby na platformie Horizon.
W dowolnej chwili możesz dodać lub usunąć konta z tego samego Centrum kont w Ustawieniach. Przestaniemy łączyć Twoje informacje z tych kont w powyższych celach w ciągu 7 dni od usunięcia konta. Wcześniej połączone informacje pozostaną połączone.
Dodanie kont do tego samego centrum kont nie wpływa na to, czy:
- Wykorzystujemy informacje na różnych kontach do zapewnienia bezpieczeństwa Tobie i innym.
- Wykorzystujemy informacje na różnych kontach do dokładniejszego liczenia osób i pomiaru, w jaki sposób korzystają z naszych produktów.
- Wykorzystujemy informacje na różnych kontach w celu upewnienia się, że nasze produkty działają poprawnie, i ich ewentualnej naprawy.
- Wykorzystujemy informacje na różnych Twoich kontach w tym samym produkcie.
Dowiedz się więcej:
Udostępnij