Ustawienia konta, którymi będzie można zarządzać w Centrum kont

Centrum kont to miejsce służące do zarządzania połączonymi funkcjami (takimi jak logowanie do kont) na swoich kontach na Facebooku, Instagramie i w Meta.

W dowolnej chwili możesz dodać lub usunąć konto z Centrum kont. Jeśli konto zostanie usunięte z Centrum kont, będzie aktywne we własnym Centrum kont umożliwiającym zarządzanie jego ustawieniami.

Ustawienia, którymi będzie można zarządzać w Centrum kont

Wybrane ustawienia dotyczące konta Meta, którymi obecnie zarządzasz, zostaną przeniesione do Centrum kont. Należą do nich:

  • Dane osobowe: Aktualizacja informacji kontaktowych, daty urodzenia, zarządzanie potwierdzeniem tożsamości, zmiana preferencji dotyczących statusu „In memoriam”, usuwanie lub dezaktywacja konta.
  • Hasło i zabezpieczenia: Zarządzanie hasłem, uwierzytelnianie dwuskładnikowe, alerty dotyczące logowania, aktywność związana z logowaniem oraz miejsca, w których się zalogowano.
  • Informacje i uprawnienia: Sposób przesyłania kontaktów, zarządzanie historią wyszukiwania, preferencje dotyczące przeglądarki lub plików cookie. Możliwe jest również pobieranie swoich informacji, uzyskiwanie dostępu do nich, przekazywanie ich lub zarządzanie nimi oraz swoją aktywnością poza platformami Meta.
  • Preferencje reklamowe: Ustawienia preferencji dotyczących tematów wyświetlanych reklam, reklamodawców oraz ustawień reklam. Widoczna jest także Twoja ostatnia aktywność reklamowa lub reklamodawcy, których materiały ostatnio widziałaś(eś) na swoich kontach na Instagramie i Facebooku dodanych do tego samego Centrum kont.
  • Płatności: Zarządzanie ustawieniami Meta Pay.

Aby kontrola preferencji na kontach w jednym miejscu była łatwiejsza, wybrane ustawienia wszystkich kont należących do tego samego Centrum kont muszą być takie same. Ustawienia te obejmują preferencje dotyczące tematów reklam i informacji o aktywności pochodzących od partnerów reklamowych.

W razie potrzeby dostosujemy te ustawienia na wszystkich kontach, jeśli do tego samego Centrum kont dodasz konta reklamowe, dla których wcześniej wybrano różne ustawienia (np. różne preferencje dotyczące tematów reklam na kontach na Facebooku i Instagramie). Ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie w sekcji Ustawienia konta Centrum kont.

Jeśli chcesz zarządzać tymi ustawieniami w inny sposób w odrębnych Centrach kont, w dowolnym momencie możesz usunąć konto z Centrum kont. Po usunięciu kont z Centrum kont wszelkie zmiany wprowadzone w ich ustawieniach przed usunięciem, w tym ustawienia, które dla Ciebie zmodyfikowaliśmy, nadal będą obowiązywać na tych kontach do chwili, w której zdecydujesz się je zmienić. Nie zostaną przywrócone ustawienia konta wybrane przed dodaniem go do Centrum kont.

Ustawienia, które nie zostaną przeniesione do Centrum kont:

Ustawieniami, które dotyczą korzystania tylko z jednej aplikacji, nadal będzie można zarządzać z poziomu menu ustawień konkretnej aplikacji. Te ustawienia obejmują:

  • Preferencje właściwe dla danej funkcji (na przykład dziennik aktywności na Facebooku, powiadomienia na Instagramie, ustawienia języka dla Meta Quest);
  • Ustawienia urządzenia pod kątem konkretnej aplikacji (np. Tryb ciemny, Ustawienia multimediów – filmów i zdjęć, Zużycie danych w sieci komórkowej);
  • Osoby, które mogą zobaczyć i wchodzić w interakcje z Tobą i Twoimi postami w konkretnej aplikacji (Blokowanie profilu, Profil i Oznaczanie).
Udostępnij

Czy ten artykuł był pomocny?

Tak
Nie