Administrarea rapoartelor pentru lumile destinate doar membrilor în Worlds

Lumile destinate doar membrilor sunt comunități bazate pe înscriere, în care se pot reuni persoane cu mentalități similare pentru a beneficia de o experiență comună. Pentru a te alătura unei lumi destinate doar membrilor, trebuie să primești o invitație de la un membru al lumii respective sau să soliciți să te alături unei lumi și un creator sau un administrator să îți aprobe solicitarea.

Rapoartele din cadrul unei lumi destinate doar membrilor ajută creatorii și administratorii atribuiți să mențină un mediu sigur și agreabil, oferindu-le posibilitatea să contureze cultura și normele lumii lor, cu opțiunea de a administra accesul și de a adresa orice probleme rapid și eficient. Creatorii și administratorii pot să analizeze incidentele raportate care le sunt trimise și să ia măsuri, ținând cont de Codul de conduită pentru experiențe virtuale (CCVE) și de regulile care au fost încălcate în lumea lor, de exemplu, să ascundă temporar sau să șteargă temporar ori definitiv pe cineva din lumea respectivă.

Află cum să raportezi o persoană în Worlds.

Primirea rapoartelor

Persoanele care fac parte dintr-o lume destinată doar membrilor pot să trimită rapoarte, care ajung direct la creatori și administratori, legate de încălcări ale regulilor specifice lumii stabilite de creator și de unele încălcări ale Codului de conduită pentru experiențe virtuale (CCVE). Rapoarte legate de alte încălcări vor ajunge direct la Meta. Fluxul de raportare va indica dacă raportul va fi primit de Meta sau de creator și administrator. Rapoartele nerezolvate trimise de membri către un creator și un administrator dintr-o lume destinată doar membrilor vor declanșa procesul Meta de asistență pentru administrarea comunității.

Atunci când un membru al lumii raportează un incident către creator și administrator, aceștia au la dispoziție 7 zile pentru a rezolva și a închide raportul. Dacă raportul nu este închis în termen de 7 zile, creatorul și administratorul primesc un avertisment referitor la rezolvarea raportului.

Dacă raportul rămâne nerezolvat după 14 zile de la data la care a fost trimis, lumea destinată doar membrilor va fi ascunsă (acest lucru este valabil doar pentru luminile destinate doar membrilor care sunt vizibile). Pentru fiecare perioadă de 72 de ore ulterioară în care raportul rămâne nerezolvat, se vor aplica măsuri suplimentare, până la solicitarea prezenței unui administrator în lumea respectivă, blocarea opțiunii de adăugare de membri noi și anularea definitivă a publicării lumii. Totuși, după închiderea raportului, măsurile anterioare aplicate vor fi retrase incremental, în incremente de 3 zile.

Reține: Meta va răspunde în continuare la un anumit set de încălcări raportate, pentru a contribui la siguranța lumii în cauză.

Revizuirea rapoartelor

Sunt generate rapoarte atunci când un membru raportează alt membru al lumii. Când este trimis un raport, creatorii și administratorii vor primi o notificare în Worlds. Aceștia pot revizui raportul selectând notificarea în Worlds sau accesând fila Statistici din pagina cu detaliile despre lume.

Pentru a revizui rapoarte:

  1. În Worlds, apasă pe butonul Meniu pe controlerul Touch stâng pentru a accesa meniul Worlds.
  2. Selectează Creează.
  3. Treci cu mouse-ul peste lumea pe care vrei s-o revizuiești și selectează Statistici.
  4. Selectează Rapoarte.

De aici, creatorii și administratorii pot să revizuiască rapoartele trimise, să ia măsuri împotriva membrilor raportați și să închidă rapoarte.

Cum se iau măsuri în baza rapoartelor

Creatorii și administratorii pot lua măsuri în privința unui raport, selectând Mai multe acțiuni în ecranul cu detaliile raportului. Sunt disponibile acțiunile următoare:

  • Ascunde: membrul raportat este ascuns temporar, timp de 2 ore, din lume.
  • Șterge: membrului raportat îi este restricționat temporar accesul la lume, timp de 2 ore.
  • Revocă accesul: doar creatorii pot să blocheze definitiv accesul la lume al membrilor raportați. Dacă lumea este ascunsă, membrul blocat nu va mai putea să o caute.

Închiderea rapoartelor

Creatorii și administratorii pot să închidă un raport selectând Închide acest raport în ecranul cu detaliile raportului. Memento: nerespectarea cerinței de a închide la timp un raport va declanșa procesul Meta de asistență pentru administrarea comunității, după cum este descris mai sus.

După ce un raport este închis, nu poate fi redeschis. Rapoartele închise vor apărea la fila Rapoarte închise, timp de 30 de zile de la trimiterea lor.

Află mai multe despre cum se aplică CCVE lumilor destinate doar membrilor.

Distribuie

A fost util acest articol?

Da
Nu

Mai ai nevoie de ajutor?

Spune-ne care este subiectul pentru care ai nevoie de asistenţă şi vom găsi cea mai bună soluţie pentru tine.

Primeşte răspunsuri de la comunitate

Dacă ai probleme, caută răspunsuri la întrebările tale printre informaţiile oferite de utilizatorii de Meta Quest din întreaga lume.