Zobrazení a správa oprávnění aplikací na Meta Questu

62 To se mi líbí
Aktualizováno:před 5 týdny

Podle indikátoru soukromí poznáte, že se právě využívají určité funkce související se soukromím a které aplikace v knihovně je aktuálně využívají. Patří sem používání mikrofonu, lokality, údaje o prostoru, sledování pohybu očí (jen u Questu Pro) a funkce Přirozené výrazy obličeje (jen u Questu Pro).


Zobrazení používaných oprávnění

Kdykoli nainstalovaná aplikace přistupuje k oprávnění, indikátor v Navigátoru nad Rychlými nastaveními v reálném čase zobrazuje fialovou ikonu Upozornění. Na uvedeném místě a taky v nabídce Rychlých nastavení se zobrazí jak aktivně využívaná oprávnění, tak i oprávnění využitá během posledních 30 sekund.

Jak si zobrazit oprávnění používaná určitou aplikací:

  1. Stiskněte tlačítka Meta nebo tlačítka Oculus na pravém ovladači otevřete Navigátor.
  2. Vyberte Rychlá nastavení.
  3. Nahoře vedle indikátoru Upozornění se zobrazují ikony. Znázorňují aktuálně využívaná oprávnění.

Zobrazení historie oprávnění

Historie oprávnění uvádí, které nainstalované aplikace využily v posledních 7 dnech přístup k některým typům informací a zadání z vašeho zařízení. Oprávnění aplikací se dají zobrazit a spravovat v nastavení soukromí a zabezpečení na Meta Questu.

V závislosti na tom, který headset právě používáte, se vám v historii oprávnění zobrazí příslušné typy oprávnění:

  • Úložiště, mikrofon, poloha: všechny headsety od Meta Questu 2
  • Údaje o prostoru: Quest 3, Meta Quest Pro
  • Sledování pohybu očí, přirozené výrazy obličeje: Meta Quest Pro

Jak zobrazit historii oprávnění a spravovat oprávnění:

  1. Stiskněte tlačítka Meta nebo tlačítka Oculus na pravém ovladači otevřete Navigátor.
  2. Vyberte Rychlá nastavení.
  3. Vyberte Nastavení.
  4. Vyberte Soukromí a bezpečnost.
  5. Vyberte Historie oprávnění.
  6. Vyberte aplikaci, která vás zajímá.
  7. Vyberte oprávnění systému, aby se zobrazila časová osa přístupů v posledních 7 dnech.

Poznámka: Pokud některou aplikaci z knihovny odstraníte, její historii oprávnění si už nebudete moct zobrazit.

Sdílet

Byl článek užitečný?

Ano
Ne