Administrer privatindstillinger for dit barns Meta-konto på Meta Horizon
Administrer dit barns privatindstillinger
Hvis dit barn er mellem 10 og 12 år (alder kan variere alt efter region) og har en Meta-konto, som du administrerer, kan du via barnets privatindstillinger administrere, hvordan barnets oplysninger deles med andre.
Dit barns Meta Horizon-profil er vedkommendes sociale tilstedeværelse i mixed reality og i mobilapps. Dit barns privatindstillinger vil gælde alle steder, hvor barnet bruger sin Meta Horizon-profil.
Dit barns profil er indstillet til privat, og det kan ikke ændres. Dit barn kan se, når du ændrer barnets andre indstillinger.
Når dit barn fylder 13 år (alder kan variere alt efter region), vil barnet administrere sin egen Meta-konto. Dit barn bliver automatisk tilmeldt forældresupervision, og barnets profil forbliver privat som standard. Dit barn vil stå for sine egne privatindstillinger.
Sådan administrerer du dit barns privatindstillinger:
- Gå til Familiecenter, og log på.
- Vælg dit barns konto.
- Under Teenagerens indstillinger skal du klikke på Privatindstillinger for konto.
- Vælg en indstilling.
- Gå til Familiecenter, og log på.
- Vælg dit barns konto.
- Under Teenagerens indstillinger skal du trykke på Privatindstillinger for konto.
- Vælg en indstilling.
- Åbn Meta Horizon-mobilappen på din telefon.
- Tryk på
Menu øverst i dit Horizon-feed.
- Tryk på Familiecenter.
- Vælg dit barns konto.
- Rul ned til Teenagerens indstillinger, og tryk derefter på Konto og privatindstillinger.
- Vælg en indstilling.
Bemærk: Sørg for, at du er logget på appen med din konto, ikke dit barns.
Du kan administrere dit barns privatindstillinger fra Horizon Worlds på computer eller i mobilbrowser.
- Fra horizon.meta.com skal du vælge pilen ud for dit profilbillede øverst til højre og derefter vælge Familiecenter. Dette vil føre dig til Familiecenter.
- Vælg dit barns konto.
- Under Teenagerens indstillinger skal du vælge Privatindstillinger for konto.
- Vælg en indstilling.
Bemærk: Du skal muligvis logge på din Meta-konto.
Om privatindstillinger
Privat profil
Dit barns Meta Horizon-profil er indstillet til privat. Denne indstilling kan ikke ændres.
Der betyder, at:
- Alle følgere skal godkendes af enten dig eller dit barn.
- Du kan se dit barns følgere, og hvem barnet følger i Familiecenter på nettet og Familiecenter på Meta Horizon-appen.
- Du kan blokere personer for dit barn, uanset om du administrerer deres følgeanmodninger eller ej.
- Dit barn kan barnet når som helst stoppe med at følge, fjerne og blokere følgere.
- Det er kun dit barns følgere, der kan se dit barns appaktivitet.
- Appaktivitet omfatter oplysninger, som f.eks. hvilke apps dit barn bruger, dit barns præstationer og topscorer i disse apps, samt hvilke steder barnet har besøgt i apps.
- Du og dit barn kan blokere eller fjerne godkendte kontakter når som helst. Læs mere om godkendte kontakter.
- Dit barns profiloplysninger som navn, brugernavn, profilbillede og avatar forbliver offentlige.
- Andre kan søge efter dit barns navn eller brugernavn og sende følgeanmodninger.
Du og dit barn kan skjule dit barns aktivitet for bestemte apps med indstillingen Skjul appaktivitet. Hvis du skjuler dit barns aktivitet i bestemte apps, kan følgere ikke se navnet på den app eller den destination, barnet er i, hvis barnets Aktiv-status er Kan deltage. Det er kun dig, der kan vise barnets aktivitet for bestemte apps igen.
Aktiv-status
Dit barns Aktiv-status deler, når vedkommende er online eller for nylig har været online.
Som standard er dit barns Aktiv-status indstillet til at blive vist offline.
Dit barn kan bede om din tilladelse til at ændre sin Aktiv-status til Online eller Kan deltage. Hvis du godkender barnets anmodning, kan barnet ændre sin Aktiv-status når som helst. Dit barn kan ikke ændre sin Aktiv-status til at være mere synlig end det, du har tilladt.
Hvis dit barns Aktiv-status er online eller kan deltage, får deres følgere vist en for at angive vedkommendes status.
Følgende indstillinger for Aktiv-status er tilgængelige for dit barns Meta Horizon-profil:
- Vis offline: Dit barn vil blive vist som offline alle steder, hvor Meta Horizon-profilen bliver anvendt.
- Online: Dit barns følgere vil se, når dit barn er online eller for nylig har været online.
- Kan deltage: Dit barns følgere vil se, når dit barn er online eller har været det for nylig, samt i hvilken app eller destination dit barn befinder sig.
- Dit barns følgere kan også være sammen med dit barn på barnets nuværende destination i Meta Horizon Worlds. Som standard er dette begrænset til personer, dit barn følger, og som også følger barnet. Du kan vælge at lade flere personer slutte sig til dit barn i Horizon Worlds. Bemærk: Forældre skal godkende Horizon Worlds, før børn kan bruge det.
- Det er kun godkendte kontakter, der kan slutte sig til dit barn i en forældregodkendt app eller destination uden for Meta Horizon Worlds.
Bemærk: Selvom dit barns Aktiv-status er indstillet til Vis offline, vil barnets lokation i bestemte apps stadig blive vist for andre, som bruger samme app. Andre apps kan også have deres egen indstillinger for Aktiv-status.
Skjul appaktivitet
Du kan skjule dit barns aktivitet for bestemte apps. Dit barn kan skjule sin aktivitet for bestemte apps fra sine privatindstillinger.
Det er kun dig, der kan vise barnets aktivitet for bestemte apps igen.
Sådan skjuler du dit barns appaktivitet:
- Gå til Familiecenter, og log på.
- Vælg dit barns konto.
- Under Teenagerens indstillinger skal du klikke på Privatindstillinger for konto.
- Klik på Skjul appaktivitet, og brug derefter knapperne til at skjule bestemte apps.
- Gå til Familiecenter, og log på.
- Vælg dit barns konto.
- Under Teenagerens indstillinger skal du trykke på Privatindstillinger for konto.
- Tryk på Skjul appaktivitet, og brug derefter reglerne til at skjule bestemte apps.
- Åbn Meta Horizon-mobilappen på din telefon.
- Tryk på
Menu øverst i dit Horizon-feed.
- Tryk på Familiecenter.
- Vælg dit barns konto.
- Rul ned til Teenagerens indstillinger, og tryk derefter på Konto og privatindstillinger.
- Tryk på Skjul appaktivitet, og brug derefter knapperne til at skjule bestemte apps.
Du kan skjule dit barns appaktivitet fra Horizon Worlds på computer eller i mobilbrowser.
- Fra horizon.meta.com skal du vælge pilen ud for dit profilbillede øverst til højre og derefter vælge Familiecenter. Dette vil føre dig til Familiecenter.
- Vælg dit barns konto.
- Under Teenagerens indstillinger skal du vælge Privatindstillinger for konto.
- Vælg Skjul appaktivitet, og brug derefter knapperne til at skjule bestemte apps.
Bemærk: Du skal muligvis logge på din Meta-konto.
Når du vælger en app, som du vil skjule din aktivitet for, står der Skjult under appens navn.
Bemærk: Selvom dit barns aktivitet for bestemte apps er skjult, kan dit barns aktiviteter i disse apps muligvis stadig ses af andre, når de bruger samme apps som dig (for eksempel dit barns point på ranglisten).