Hantera integritetsinställningar för ditt barns Meta-konto på Meta Horizon
Hantera ditt barns integritetsinställningar
Om ditt barn är 10–12 år (åldern kan variera beroende på region) och har ett Meta-konto som hanteras av dig kan du hantera hur barnets uppgifter delas med andra via integritetsinställningarna.
Ditt barns Meta Horizon-profil är hens sociala närvaro i mixad verklighet och mobilappar. Ditt barns integritetsinställningar gäller överallt där dess Meta Horizon-profil används.
Barnets profil är inställd som privat och detta går inte att ändra. Ditt barn kan se när du ändrar andra inställningar.
När ditt barn fyller 13 år (åldern kan variera beroende på region) börjar barnet hantera sitt eget Meta-konto. Barnet registreras automatiskt för föräldravägledning och barnets profil förblir privat som standard. Barnet hanterar sina integritetsinställningar själv.
Så här hanterar du ditt barns integritetsinställningar:
- Gå till Familjecenter och logga in.
- Välj ditt barns konto.
- Klicka på Kontointegritet nedanför Hens inställningar.
- Välj en inställning.
- Gå till Familjecenter och logga in.
- Välj ditt barns konto.
- Tryck på Kontointegritet nedanför Hens inställningar.
- Välj en inställning.
- Öppna Meta Horizon-mobilappen på telefonen.
- Tryck på
Meny längst upp i Horizon-flödet.
- Tryck på Familjecenter.
- Välj ditt barns konto.
- Bläddra ned till Hens inställningar och tryck på Kontointegritet.
- Välj en inställning.
Obs! Se till att du har loggat in på appen med ditt konto, inte ditt barns konto.
Du kan även hantera ditt barns integritetsinställningar från Horizon Worlds på dator eller i mobilwebbläsare.
- Från horizon.meta.com väljer du pilen bredvid din profilbild längst upp till höger och sedan Familjecenter. Detta tar dig till Familjecenter.
- Välj ditt barns konto.
- Välj Kontointegritet nedanför Hens inställningar.
- Välj en inställning.
Obs! Du kan behöva logga in på ditt Meta-konto.
Om integritetsinställningarna
Privat profil
Ditt barns Meta Horizon-profil är inställd som privat. Det går inte att ändra inställningen.
Det innebär följande:
- alla följare måste vara godkända antingen av dig eller ditt barn
- du kan se ditt barns följare och vilka barnet följer i Familjecenter på webben och Familjecenter i Meta Horizon-appen.
- du kan blockera personer för ditt barn oavsett om du hanterar barnets följförfrågningar eller inte
- ditt barn kan sluta följa, ta bort och blockera följare när som helst
- barnets följare kan se hens appaktivitet
- (appaktivitet inkluderar information om vilka appar barnet använder, hens achievements och poängrekord i dessa appar samt vilka platser som barnet har besökt i apparna)
- du och ditt barn kan blockera eller ta bort godkända kontakter när som helst (ta reda på mer om godkända kontakter)
- ditt barns profiluppgifter fortsätter att vara offentliga, däribland barnets namn, användarnamn, profilbild och avatar
- personer kan söka efter ditt barns namn eller användarnamn och skicka följförfrågningar till barnet.
Du och ditt barn kan dölja barnets aktivitet för specifika appar med inställningen Dölj appaktivitet. Om du döljer ditt barns appaktivitet för specifika appar kan dina följare inte längre se vilken app eller destination som barnet befinner sig i om aktivitetsstatusen är inställd på Kan ansluta. Det är bara du som kan sluta dölja ditt barns aktivitet för specifika appar.
Aktivitetsstatus
Ditt barns aktivitetsstatus delar information om när barnet är online eller nyligen har varit online.
Som standard är ditt barns aktivitetsstatus inställd på Visas som offline.
Ditt barn kan be dig om behörighet att ändra sin aktivitetsstatus till Online eller Kan ansluta. Om du godkänner hens begäran kan hen ändra sin aktivitetsstatus när som helst. Ditt barn kan inte ändra sin aktivitetsstatus till en synligare status än den du har tillåtit.
Om aktivitetsstatusen för ditt barn är online eller går att ansluta ser barnets följare en som anger status.
Följande inställningar för aktivitetsstatus är tillgängliga för Meta Horizon-profilen som tillhör ditt barn:
- Visas som offline: ditt barn visas som offline överallt där Meta Horizon-profilen används.
- Online: ditt barns följare ser när hen är online eller nyligen har varit online.
- Kan ansluta: Ditt barns följare ser när hen är online eller nyligen har varit online, vilken app barnet använder och vilken destination hen befinner sig på.
- Barnets följare kan också ansluta till barnet på hens nuvarande destination i Meta Horizon Worlds. Som standard är detta begränsat till personer som ditt barn följer och som också följer ditt barn. Du kan välja att tillåta att fler personer ansluter till ditt barn i Horizon Worlds. Obs! Föräldrar måste godkänna Horizon Worlds innan barn kan använda det.
- Endast godkända kontakter kan ansluta sig till ditt barn i en föräldragodkänd app eller destination utanför Horizon Worlds.
Obs! Även om ditt barns aktivitetsstatus är inställd på Visas som offline kan barnets plats i specifika appar synas för andra som använder samma app. Andra appar kan också ha egna inställningar för aktivitetsstatus.
Dölja appaktivitet
Du kan dölja ditt barns aktivitet för specifika appar. Ditt barn kan dölja sin aktivitet för specifika appar från sina integritetsinställningar.
Det är bara du som kan sluta dölja ditt barns aktivitet för specifika appar.
Så här döljer du ditt barns appaktivitet:
- Gå till Familjecenter och logga in.
- Välj ditt barns konto.
- Klicka på Kontointegritet nedanför Hens inställningar.
- Klicka på Dölj appaktivitet och använd sedan reglagen för att dölja specifika appar.
- Gå till Familjecenter och logga in.
- Välj ditt barns konto.
- Tryck på Kontointegritet nedanför Hens inställningar.
- Tryck på Dölj appaktivitet och använd sedan reglagen för att dölja specifika appar.
- Öppna Meta Horizon-mobilappen på telefonen.
- Tryck på
Meny längst upp i Horizon-flödet.
- Tryck på Familjecenter.
- Välj ditt barns konto.
- Bläddra ned till Hens inställningar och tryck på Kontointegritet.
- Tryck på Dölj appaktivitet och använd sedan reglagen för att dölja specifika appar.
Du kan dölja ditt barns appaktivitet från Horizon Worlds på dator eller i mobilwebbläsare.
- Från horizon.meta.com väljer du pilen bredvid din profilbild längst upp till höger och sedan Familjecenter. Detta tar dig till Familjecenter.
- Välj ditt barns konto.
- Välj Kontointegritet nedanför Hens inställningar.
- Klicka på Dölj appaktivitet och använd sedan reglagen för att dölja specifika appar.
Obs! Du kan behöva logga in på ditt Meta-konto.
När du väljer en app som du vill dölja aktiviteten för visas Dold under appnamnet.
Obs! Om ditt barns appaktivitet för specifika appar är dold kan barnets aktiviteter i de apparna fortfarande vara synliga för andra när de använder samma app som ditt barn (till exempel barnets placering på poängtavlan).