Edytowanie informacji w profilu Meta Horizon

473 polubień
Zaktualizowano:tydzień temu
We’re gradually updating Accounts Center, which will enable your Meta Account to work across more products, if you choose. You may see either Accounts Center or Meta Account settings as the place to manage your settings. Learn more about updated Meta Accounts.

Tworzenie profilu Meta Horizon obejmuje nazwę, nazwę użytkownika, awatara, biogram i zdjęcie profilowe, które będą widoczne publicznie i powiązane z Twoim kontem Meta.

W dowolnym momencie możesz zmienić swoje informacje. Pamiętaj, że możesz zmienić nazwę użytkownika tylko raz na 6 miesięcy.

Uwaga: Imię i nazwisko oraz nazwa użytkownika w Twoim profilu Meta Horizon nie są takie same, jak nazwa Twojego konta na potrzeby SI, urządzeń itp. Dowiedz się więcej o tym, jak zmienić tę nazwę.

Aby zmienić swoje informacje profilowe:

  1. Otwórz aplikację Meta Horizon i dotknij swojego zdjęcia profilowego na dole.
  2. Dotknij Opcje.
  3. Dotknij Edytuj profil.
  4. Edytuj informacje profilowe i dotknij Zapisz.
  1. Zaloguj się na stronie auth.meta.com.
  2. Kliknij Inne ustawienia w menu po lewej stronie. Otworzy się nowe okno.
  3. Kliknij Edytuj obok informacji profilowych, które chcesz edytować.
  4. Edytuj informacje profilowe.
  5. Kliknij Zapisz, a następnie Potwierdź.
  1. Załóż gogle i naciśnij przycisk Oculus / przycisk Meta na kontrolerze, aby otworzyć Nawigatora.
  2. Wybierz Ustawienia, a następnie wybierz swoje zdjęcie profilowe.
  3. Wybierz Wyświetl profil, a następnie Edytuj profil.
  4. Edytuj informacje profilowe i wybierz Zapisz.
  1. Otwórz aplikację Meta Quest Link na komputerze i zaloguj się.
  2. Kliknij Profil po lewej stronie.
  3. Kliknij Edytuj obok informacji profilowych, które chcesz edytować.
  4. Edytuj informacje profilowe.
  5. Kliknij Zapisz, a następnie Potwierdź.

Synchronizacja z innym profilem

Możesz zsynchronizować informacje w profilu Meta Horizon z innym profilem, takim jak profil na Facebooku lub Instagramie. Możesz zsynchronizować swoją nazwę, nazwę użytkownika, zdjęcie profilowe i awatara.

Po zsynchronizowaniu profili zmiany wprowadzone w informacjach profilowych pojawią się na wszystkich zsynchronizowanych profilach. Dowiedz się, jak synchronizować informacje profilowe.

Udostępnij

Czy ten artykuł był pomocny?

Tak
Nie

Nadal potrzebujesz pomocy?

Poinformuj nas, z czym potrzebujesz pomocy, a my znajdziemy dla Ciebie najlepsze rozwiązanie.

Uzyskaj odpowiedzi od społeczności

Jeśli masz problemy, znajdź odpowiedzi na swoje pytania od użytkowników Meta Quest z całego świata.